torstai 1. toukokuuta 2014

En pärjää ilman kameraa ja kebab-rullan ohje

Vappuaattona rikoin kamerani. Joo, olen kitissyt jo kauan että vanha rouskuni temppuilee ja kuvanlaatu on vähän mitä sattuu. En silti rikkonut kameraa tahallani.
Onneton lipesi kohmeisista näpeistäni, kun olin just ottanut muutaman räpsyn söpöstä kummitytöstä ensimmäisen vappupallonsa kanssa. Kamera päsähti suoraan katuun ja objektiivi meni ihan sököksi.

Olo on ihan höhlä ilman kameraa. Jotkut on riippuvaisia älypuhelimestaan, mulla pitää olla kamera käden ulottuvilla, koska ikinä ei tiedä mitä seuraavaksi haluaa sihdata linssin läpi. Ja tietenkin tänään olisi ollut tyrkyllä kaikenlaista kivaa kuvattavaa kun käytiin luontoretkellä ja kissatkin mokomat olivat tavallista söpömpiä. Ynnä tein miehelle kebab-rullia, jotka näyttivät jopa minun mielestäni herkullisilta ja kuulemma maistuivatkin. Aikaa näiden väsäämiseen ei juuri tarvinnut käyttää, alle puolessa tunnissa tuli valmista. Kuvia ei siis ole, mutta reseptin nakkaan tänne, jos joku mielii kokeilla:

Laiskan emännän kebab-rullat

- 4 kpl Lapin Rieska Rilloja
- paseerattuja tomaatteja säilykepurkissa tai joku muu tomaattikastike
- pussi kebab-lastuja
- laatikollinen pekonikuutioita
- 1 iso sipuli
- puolikas kurkku
- 2-3 tomaattia
- lehtisalaattia maun mukaan
- muutama siivu juustoa per rulla
- alumiinifoliota

Tsatsiki-kastike:
- 1 prk luonnonjogurttia
- puolikas yksikyntinen valkosipuli
- pari senttiä kurkkua
- ripaus sokeria
- puoli teelusikallista suolaa
- mustapippuria

Tee ensin kastike jääkaappiin maustumaan: hienonna kurkku ja valkosipuli mahdollisimman pieneksi ja sekoita ne sitten kaikkiin muihin kastikeaineisiin. Parhaimmillaan maku on muutaman tunnin jälkeen ja seuraavana päivänä.
Paista sitten pannulla kebab-lastut, pekoni ja sipuli. Levitä rieskat uunipelleille ja voitele ne tomaattikastikkeella. Ripottele pannulta lihasekoitus tasaisesti rieskoille ja lisää reunoille muutama juustosiivu. Paista rieskoja 5-6 minuuttia uunissa 200 asteessa.
Asettele rieskojen päälle salaatti ja vihannekset ja reilusti tsatsikikastiketta. Kääri rieskat rulliksi (sulanut juusto on tässä verraton apu!) ja kiedo vähän foliota ympärille. Valmis!

Kehittelen mielessäni kasvisversiota, jotta pääsen itsekin maistamaan. Miltähän maistuisi paistettu munakoiso ja fetajuusto rullan täytteenä salaatin ja tuoreiden vihannesten lisänä?

Ai niin. Uusi kamera piti sitten tilata, kun en enää kestänyt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti