sunnuntai 28. kesäkuuta 2015

Puutarhaintoiluja

Avoimet puutarhat -päivän puitteissa täällä Laukaassakin oli tarjolla kukkaloistoa. Rakkaudella hoidettu piha Arwidssonintiellä on puutarhaintoilijan unelma: kymmeniä erilaisia kukkia, kasveja, pensaita ja puita, pieniä salaisia sopukoita jonne istahtaa nauttimaan kupponen kuumaa sekä kaikkialla leijuva ihana tuoksu.

Kuvat eivät tee millään oikeutta tälle puutarhalle, mutta laitetaan silti muutama eetteriin:
Viherpeukalona olen täysi noviisi enkä tunnistanut suurinta osaa puutarhan kasveista, mutta onneksi mukana ollut isosisko ja jälkikasvunsa ovat enemmän asiaan vihkiytyneitä ja opastivat tolloa kasvien tunnistamisessa sekä toppuuttelivatkin vähän - minä olin jo hyökkäämässä taimitarhalle siltä seisomalta.
Inspiraatiota tämä pikku ekskursio tarjosi roppakaupalla. Näin upea puutarha on vuosien - ellei vuosikymmenien - uurastamisen tulos joten projektia olisi tiedossa pitkälle tulevaisuuteen. Ensi keväälle mielessä onkin jo pari ideaa, tänä kesänä on vielä tyydyttävä rapsuttelemaan jo olemassa olevia kukkapenkkejä ynnä laatimaan pihasuunnitelmaa siskontytön suosiollisella avustuksella.
Intoa mulla ainakin on, taidot toivottavasti karttuvat puutarhavuosien varrella!

2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Tuota puutarhaa ihailen aina kauppareissuilla. Oli aika hauskaa päästä kurkistamaan tarkemmin!

      Poista