sunnuntai 13. heinäkuuta 2014

Kasvissyöjänä Kroatiassa

Kroatialainen ruokakulttuuri käsittää perinteisesti liha- ja kalaruokia, joten kasvissyöjänä olin vähän huolissani ennen kesäkuista matkaamme.

No, pikkukylissä saamani illalliset olivat tasoa grillatut kasvikset ja erilaiset salaatit ja keitot - oikein maukkaita kylläkin, mutta mitään tuhdimpaa oli heikosti tarjolla. Pasta on lähes poikkeuksetta höystetty lihalla tai siipikarjalla, eikä vegevaihtoehtoa välttämättä löydy.

Splitissä tilanne oli toinen, kuten kuvasta näkyy. Tilasin pavuilla, tomaateilla ja tofulla täytetyn paprikan lisukkeineen ja annos oli herkullinen ja niin valtava, että veljeni joutui avustamaan sen tuhoamisessa. Splitin ravintoloissa oli muutenkin menujen perusteella yleensä tarjolla useampia kasvisvaihtoehtoja, joten valinnanvaraa oli mukavasti.

 Pizzat olivat luonnollisesti helppo vaihtoehto ja italialaistyylisinä ne hieman poikkesivat kotimaisista.
 Kauden kasviksilla syntyi mahdottoman maukas setti!
Summa summarum: isoista kaupungeista (Split, Sibenik, Trogir) löytää helposti edullista ja hyvää kasvissapuskaa, pienemmissä kyläsissä vaihtoehtoja on niukasti ja tarjolla olevat ateriat ovat aika kevyitä. Helteellä tämä ei aina haittaa (grillatut kasvikset ovat joka tapauksessa kesäherkkuni numero yksi), mutta koko päivän talsineena tekisi mieli jotain vähän proteiinipitoisempaa. 

Reissussa tuli herkuteltua myös paikallisilla juustoilla, oliiveilla ja samana aamuna poimituilla appelsiineilla ihan joka päivä. Niin hyvää! Ja illallisen kruunaa ehdottomasti kroatialainen luumuviinahörppy.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti