keskiviikko 18. kesäkuuta 2014

Trogir ja Battle of Nations

Trogiriin oli majapaikastamme vain parisenkymmentä kilometriä, joten suuntasimme sinne heti ensimmäisenä aamuna. Kaunis kaupunki on yksi Unescon kulttuuriperintökohteista, eikä suotta:

 Keskiaikainen linna ja museokeskusta ovat ehdottomasti näkemisen arvoisia. Kapeilla kujilla voi tehdä löytöjä pikku putiikeissa ja herkutella lukemattomissa ravintoloissa.
 Sattumalta Battle of Nations - keskiaikaisen taistelun mestaruuskisat - oli juuri alkamassa linnapihalla. Otteluiden lisäksi paikan päällä oli myös keskiaikaiset markkinat ynnä muuta asiaankuuluvaa ohjelmaa. Ritarit poseerasivat mielellään kuvissa:
 Myös Suomella oli mukana joukkue, jota tietenkin kannustimme kovaäänisesti viisihenkisen porukkamme voimin!
 Helteistä säätä tauottivat voimakkaat ukkoskuurot, joita piti välillä paeta muurin suojiin. 
Trogirista tein myös muutaman kesäisen ostoksen, mistäpä muualtakaan kuin raitamekoistaan tunnetusta Aquasta. Ukkonen ja sade alkoi jossain vaiheessa olla aika lailla jatkuvaa, joten ajelimme takaisin pikku kyläämme kuivattelemaan itseämme. Komeaa salamointia seurattiin vielä illalla hyvä tovi oman terassin suojista. 

2 kommenttia:

 1. Järjetön matkakuume iski, kun katsoin näitä kuvia! Olin muutama vuosi sitten lomalla Kroatian rivieralla, ja sinne on vielä joskus päästävä. :)

  http://pikku-bambin.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kroatian Riviera houkuttelisi muakin, tykkäsin maasta kovasti. Uudestaan on mentävä :)

   Poista