tiistai 5. toukokuuta 2015

Oodi lempihuoneelle

Makuuhuone on lempitilani tässä asunnossa. Siellä on rauhallinen tunnelma, sopivan viileää ja uuden sängyn ansiosta myös taivaallista nukkua. Mainittakoon nyt vielä, että huoneen sisustukseen olen kodissamme tyytyväisin.
Raidallinen torkkupeitto on uusi, neuloin sen valmiiksi hieman ennen vappua. Paksu puuvilla on lämmintä ja pehmoista (parit koetorkut on jo otettu) vaikkakin aika painavaa. Luonteva paikka peitolle löytyi tuosta sängyn jalkopäästä, siitä se on helppo kiskaista kintuille viileämpinä kesäöinä, kun täkit ovat varastossa ja nukumme pelkkien pussilakanoiden alla.

Ikivanha Domus-tuoli palvelee hieman rähjäisenä mutta rakkaana lukunurkkauksessa sekä kissojen päiväunipaikkana. Kulunut puu tuntuu yllättävän pehmeältä niin ihmispyllyn kuin matikaistenkin turkkien alla.

Niin ja uusi yöpöydän valo! Tai uusi ja uusi - tämä lienee 1950-luvulta ja peräisin vanhempieni varastosta, vaan eikös ole aika trendikäs messinkiosineen kaikkineen? Lasikupu oli alkanut hassusti lenkottaa vuosikymmenien mittaan mutta isäni korjattua sen söpö pikku lamppu sai kodin meiltä. Nyt vain pidän sormia ristissä, etteivät kissat kaada sitä leikeissään!

Makuuhuoneessa kiteytyy hyvin sisustustyylimme: Sisustusklassikoita, moderneja muotoja, vintage-löytöjä ja Ikeaa. Värimaailma koostuu pääosin mustasta, valkoisesta ja harmaasta, mutta mukana on aina jotain tehosteväriä, makuuhuoneemme rauhalliseen tunnelmaan valitsimme rauhallisia violetin ja liilan sävyjä. 

Kuvissa vilahtelee myös talvella pehmeän vaaleanharmaaksi maalaamani seinä, jonka sävyt muuttuvat kauniisti kevään kirkkaassa valossa. Olen hurjan tyytyväinen valintaani.

Makuuhuoneen pikku matto on myös lunastanut paikkansa: se on helppo pestä kuudessakympissä ilman muodonmuutoksia karvakavereiden oksennettua railakkaasti sen päälle - mikä siinä onkin, että aina matolle?!

Ja last but not least: tuo tammiparketti! Löytyyhän se kotoamme joka huoneesta, mutta makuuhuoneen selkeydessä se pääsee oikeuksiinsa. Ei varmaan kulu päivääkään ilman, että ihastelisin sen kauniisti patinoitunutta pintaa ja lämmintä sävyä.

Taidan mennä ottamaan torkut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti