keskiviikko 24. syyskuuta 2014

Design-aarre!

Äiti ja isä ostivat ensimmäiseen omaan kotiinsa 70-luvun alussa keltaisen naulakon. Koska perheessä oli pieniä lapsia, oli tärkeää että jokainen yltäisi itse omaan takkiinsa. Vanhempani päätyivät kuvissa näkyvään, muotoilultaan leikkisään mutta kuitenkin erittäin toimivaan ja kauniiseen naulakkoon:Naulakko palveli uskollisesti lapsuudenkodissani, sitten sukulaisten mökillä ja viime vuosiksi se unohtui veljeni vintille. Olin lapsena aina ihaillut naulakkoa ja ilmoittanut haluavani sen sitten aikuisena omaan kotiini. Äiti muistutti minua tänä kesänä vintillä majailevasta naulakosta ja tietenkin halusin sen. Liittyihän siihen paljon mukavia muistoja ja esineen muotoilu ja pirteä keltainen väri miellyttävät silmääni. Kun sitten putsailin naulakkoa, tuli mieleeni kurkata netistä löytyisikö sille valmistajaa ja mikä kiinnostavinta, suunnitteluvuotta. 
Hämmästykseni oli melkoinen, kun tajusin kyseessä olevan Artekin 160-naulakon vuodelta 1964. Melkoinen aarre! Sen on suunnitellut Anna-Maija Jaatinen, pitkään kotikaupungissani Jyväskylässä vaikuttanut sisustusarkkitehti. 
Naulakossa on vuosikymmenten tuomaa patinaa ja keltainen maalikin on päässyt hieman lohkeilemaan, mutta minusta se kuuluu asiaan. Tämä on tullut kotiimme jäädäkseen!

4 kommenttia:

 1. Voi vitsit, toi on IHANA! Mua niin harmittaa että meidän eteinen on aivan liian pieni oikeastaan millekään kivalle naulakolle tai muullekaan.

  Sun kotikaupunkisi onkin sitten lähellä minun kotikylääni :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No eikö olekin :) Meidänkään eteisessä ei sille ole oikein tilaa, mutta meinasin sijoittaa sen makkariin kunhan saadaan sitä vähän uusittua! Joo huomasinkin jossain vaiheessa että samalta seudulta suunnilleen ollaan!

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Joo, harmi ettei tämä löytynyt jo aiemmin :)

   Poista