keskiviikko 21. toukokuuta 2014

11 kysymystä


Sain Inkalta ja Katilta 11 kysymyksen haasteen, kiitos kovasti molemmille, näihin on aina hauska vastata!

Haaste etenee seuraavalla tavalla:

1. Jokaisen haastetun pitää kertoa 11 asiaa itsestään
2. Pitää vastata haastajan 11 kysymykseen
3. Haastetun tulee keksiä 11 kysymystä uusille haastetuille
4. Haaste tulee laittaa eteenpäin 11 bloggaajalle jolla on alle 200 lukijaa
5. Sinun tulee kertoa kenet olet haastanut
6. Ei takaisin haastamista

11. asiaa minusta:
1. Hiukseni ovat just nyt aika keltaiset, kiitos huonolaatuisen vaalennusaineen jolla tein raitoja ennen joulua. Hyvälläkään aineella en ole saanut latvoja samanväriseksi kuin muu kuontalo. Tämä ymmärrettävästi ärsyttää, kun on tulossa kaikkia juhlia missä olisi tarkoitus pukeutua asianmukaisen arvokkaasti mutta pää on kuin ekaa kertaa vaalennuspurkilla käyneellä teinillä.
2. Onneksi paras ystäväni on kampaaja ja auttaa tässä hiusprojektissa. Edetään pikku hiljaa jotta hiukset eivät kärsisi liikaa. Tai lyhenisi liikaa, tavoitteenani on kasvattaa hiukset taas hartiamittaan!
3. Olen sairastanut syömishäiriötä esiteini-iästä lähtien. Tästä en ole blogissani aiemmin maininnut, sillä se on vaikea asia muillekin kuin itselleni. En kuitenkaan ole enää salannut sairauttani aikoihin, ja siitä on ollut hurjasti apua.
4. Edelliseen viitaten minua suututtaa hirveästi nykyajan muoti-ilmiöksi yltynyt sali-innostus johon olennaisesti kuuluu puolialastomien treenikuvien ottaminen ja sosiaalisessa mediassa jakaminen. Ei treenaamisessa ole mitään vikaa, itsekin harrastan paljon liikuntaa, mutta jotenkin tuo Strong is the new Skinny-tyyppinen hypetys äärimmäisen tiukkoine ruokavalioineen ja treeniohjelmineen on mennyt ihan liian pitkälle. Minkälaisen mallin tämä antaa sosiaalista mediaa paljon käyttäville, vielä minäkuvaansa muodostaville nuorille? 
5. Rakastan leipomista,kasvien hoitoa ynnä muuta mullassa möyrimistä ja neulomista ynnä virkkausta. Käsillä tekeminen on minulle tärkeää.
6. Juoksu on suurin intohimoni, joten lienee hyvä että muut lempipuuhani ovat astetta kevyempiä. Kaikkia kuitenkin yhdistää meditatiivisuus.
7. Muita harrastuksiani on pilates, jooga ja retkeily. Käyn myös kuntosalilla ja pelaamassa frisbeegolfia, joten on minulla sentään kaksi harrastusta jotka eivät ole niin zeniläisiä :)
8. Minulla on tiivis kaveripiiri, joiden kanssa on ihana viettää aikaa. Porukkamme tiivistyi lukiossa, vaikka osan kanssa olin ollut ystävä jo ala-asteella. En välttämättä näe kaikkia usein, mutta aina kun tapaamme, tuntuu että yhteys löytyy heti.
9. Tykkään myös viettää aikaa itsekseni. 
10. Kesäkuussa odottaa loma Kroatiassa, iik!
11. Olen neulonut muutamankin pitsitopin kesää varten, puuvilla- ja pellavalangat inspiroivat just nyt erityisen paljon!Inkan 11 kysymystä haastetuille


1. Millainen olisi täydellinen päiväsi?
Varmaan ihan peruspäivä viikonloppuna: rauhassa nautittu aamukahvi, paljon ulkoilua, sauna ja jotain hyvää iltapalaksi. 
2. Mitä kaikkea olet ehtinyt harrastaa elämäsi aikana?
Näitä on paljon! Lapsena ja nuorena balettia, koripalloa, lentopalloa, jääkiekkoa, jalkapalloa, kuvataidekoulua, salibandya ja juoksua. Näistä koripalloa ja lätkää pelasin pitkään. Aikuisena on tullut ohjatusti käytyä sählyssä, aikuisbaletissa, joogassa ja opiskeltua viroa. Ja sitten on nämä nykyiset harrastukseni: Juoksu, vaellus ja retkeily, pilates, jooga, fribaus ja kuntosali. Kaipa myös valokuvaus ja blogin kirjoittaminen luetaan harrastuksiksi!
3. Mikä on mieli vuodenaikasi ja/tai sää?
Luontoihmisenä pidän kaikista vuodenajoista ja säätiloista. Loskalla tietysti tuppaa ärsyttämään kenkien kastuminen. Vuodenkierron tarkkailu on kiehtovaa ja olen iloinen, että meillä täällä Pohjolassa ilmasto on monipuolinen.
4. Oletko joutunut olemaan sairaalassa?
Muutamaan otteeseen, viimeksi pari vuotta sitten, kun sairastuin myyräkuumeeseen. Jouduin makaamaan sisuksilla 8 päivää verihiutaleita saamassa.
5. Mitä tekisit, jos saisit ison summan rahaa?
Vastaan tylsästi että panisin pankkiin odottamaan sitä hetkeä, kun oman talon ostaminen tulee ajankohtaiseksi. Ehkä pari objektiivia uuteen kameraani voisin hankkia...
6. Mikä kotisi kohta kaipaisi uutta ilmettä?
Tältä ei kukaan blogissani vieraillut ole voinut välttyä: Ruokahuoneen seinä!
7. Kerro joku paheesi.
Syön suklaata ihan liikaa. Kinder Maxeja erityisesti.
8. Minkä ajattelet olevan kokonaishyvinvointisi salaisuus?
Tasapaino.
9. Millainen lapsuutesi oli?
Pääasiassa onnellinen. Matkustelimme paljon, sain harrastaa. 
10. Mikä sai sinut aloittamaan blogin pitämisen?
Ajatusten jakaminen samanhenkisten ihmisten kanssa. Ideoiden saattaminen visuaaliseen muotoon varsinkin sisustuksen suhteen. Tällaiselle maallikolle blogi on tähän erinomainen työkalu.
11. Lempiruokasi?
Falafelit jogurttikastikkeella!

Katin 11 kysymystä:
1. Miksi kirjoitat blogia?
Tähän vastasinkin Inkan kysymyksessä 10. Saan jakaa ajatuksia samoista asioista kiinnostuneiden ihmisten kanssa. Lisäksi pystyn jäsentelemään visuaalisesti monia ideoita ja saamaan palautetta.
2. Mikä inspiroi sinua?
Luonto inspiroi aina. Muuten tämä on hyvin tilanne- ja aikasidonnaista :)
3. Mistä haaveilet?
Omasta talosta isolla pihalla. Kasvimaasta, marjapensaista ja luumupuista (olen allerginen omenoille :))
4. Mikä on kotisi paras paikka ja miksi?
Sohva! Se on iso ja pehmeä, ja sen sylissä viihdymme iltaisin koko porukka, minä, mies ja kissat.
5. Ketä ihailet ja miksi?
Siskojani: he ovat empaattisia, ahkeria ja älykkäitä. Veljeäni, joka ajattelee aina muita ja osaa nikkaroida mitä vain. Isääni, joka muistaa fysiikan kaavat ulkoa ja joka on aina valmis auttamaan. Äitiäni: hän on pyyteettömin tuntemani ihminen, joka kannustaa ja antaa parhaat neuvot. Äidin kainaloon aikuinenkin tytär pääsee aina kun sitä tarvitsee. Ihailen parasta ystävääni, sillä hän on niin positiivisen energinen, että saa muutkin hyvälle tuulelle.
6. Mikä on lempimatkakohteesi ja miksi?
 Eurooppaa on tullut vuosien mittaan koluttua paljonkin, mutta en nyt sanoisi että joku kohde nousisi ylitse muiden. Tärkeämpää on se, mitä matkallani teen. En yhtään välitä biitsillä makaamisesta ja turistirysistä. Mieluummin tutustun paikalliseen luontoon ja kulttuuriin, kävelen ja katselen. Agendaan yleensä kuuluu myös liikunnalliset aktiviteetit, kuten luontoretket, pyöräily tai melonta.
7. Mikä on seuraava sisustushankintasi?
Luulenpa, että uusi sänky. Tällä ei kyllä ole mikään kiire. Olohuoneeseen haaveilen kirjahyllyjärjestelmästä, String System tai Muuton moduulit olisivat aika kivoja. 
8. Mistä olet ylpeä?
Kielitaidostani. Puhun ja kirjoitan sujuvasti englantia, saksaa ja ruotsia. Osaan myös ranskaa ja hieman viroa ja latinaa. 
9. Mikä on lempiesineesi?
Keinutuoli. Jos mikään muu ei rauhoita niin kiikkuminen viimeistään. Myös kissat tykkäävät keinumisesta ja hyppäävät kiikkutuoliin yhä uudestaan edellisten vauhtien loputtua!
10. Minkä taidon haluat oppia ja miksi?
Haluaisin oppia valokuvaamaan. Ehkäpä ensi syksyn kansalaisopiston kurssi voisi tuoda avun tähän.
11. Mikä on elämässäsi juuri nyt parasta?
Alkava kesä, nurkan takana odottava Kroatian matka ja juuri kuntoon saatu parveke, missä on mukava istua neulomassa teekuppi käden ulottuvilla.


Tulipa melkoinen maratonpostaus! En nyt välitä haastetta eteenpäin, koska edelliskerrasta tämän samaisen 11 kysymyksen parissa on niin vähän aikaa! 

2 kommenttia: