torstai 3. huhtikuuta 2014

Meikit mukaan autiolle saarelle

En ole koskaan ollut hyvä meikkaamaan, enkä uhraa muutenkaan päivästäni pitkiä aikoja peilin edessä - kiinnostus ja aika eivät yksinkertaisesti riitä. Ihoni on on yksi parhaista puolistani, se on sileä ja kuulas, vaikkakin kuivuu helposti. Voi olla että tämäkin on ollut osasyynä heikkoon meikkausmotivaatiooni. Suurin syy meikkaamattomuuteeni on kuitenkin se, että huolellisesti ehostettuna näytän joko yli-ikäiseltä pissikseltä, viisikymppiseltä vakuutusvirkailijalta tai jos oikein panostan iltameikkiin, drag queenilta. Toisin sanoen en onnistu meikin suhteen koskaan ja pitäydyn siksi pitkälti au naturel-lookissa. Kenties supervaalea ihonikin muodostaa melkoisen kontrastin smokey eyes-tyylin kanssa. 
Olen omissa häissänikin (vaikka kävin ihan ammattilaisella meikattavana) joutunut pesemään suurimman osan meikistä pois koska pesukarhu meets ilotyttö-look ei oikein istunut muuhun tyyliini (yksinkertainen pitkä silkkimekko pitsibolerolla ja kampauksena huoleton niskanuttura)...
Summa summarum, vahva meikki ei ole minua varten, ei varmaan missään tilanteessa.

Tässä iässä kuitenkin tarvitaan jo apua tämän luonnollisenkin ilmeen aikaansaamisessa, ja tähän mulla on kolme luottotuotetta:
1. L'Oréalin primer. Tästä hipiäni tykkää! Hienoiset rypyt eivät erotu kovin selvästi ja iho tuntuu pehmeältä. Primeri on kai tarkoitettu meikkivoiteen alle, mutta minä käytän tätä ihan yksinään. Päälle sudin korkeintaan poskipunaa.
 2. Sensain 38°C -ripsiväriä olen käyttänyt vuosikaudet, jo silloin kun valmistajana oli Kanebo. Joskus harhaudun kokeilemaan muitakin tuotteita, mutta palaan aina tähän, koska se on yksinkertaisesti paras! Ripsiväri ei valu, mikä on plussaa myös näin allergia-aikana.
 3. Nuxen huulikiilto. Suojakerroin 15 ja hoitava koostumus sopivat minulle, joka oleilen paljon ulkona ja atoopikkona kärsin huulten kuivumisesta. Sävyjä on kaksi, lämmin beige ja tämänhetkinen suosikkini, söpö pinkki.


Nämä kolme suosikkiani riittävät arkimeikkiini hyvin, oikein kuivaihoisena päivänä joudun lisäämään valokynää pahimmin punoittaviin kohtiin - suosikkini ovat talvella YSL ja kesällä keveämpi Estée Lauder. Usein poskipäät saavat hieman hohtoa poskipunasta, mutta niiden suhteen en ole niin nuuka - sävy vaihtelee pitkälti vuodenajan mukaan, eikä suosikkimerkkiäkään ole vielä löytynyt.

Olisi kiva kuulla muiden suosikkeja!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti