perjantai 25. lokakuuta 2013

Mattopohdintaa

Olen kyllästynyt olohuoneen mattoon. Se on väriltään sopiva (kermanbeige) materiaaliltaan kiva (tuftattua villaa) ja oikean kokoinen (140x200). Se ostettiin vuosi sitten muuttaessamme tähän asuntoon, ja siitä oli tarkoitus saada kaveri vuosiksi eteenpäin. Harmi kyllä kissatkin ihastuivat mattoon niin paljon, että siitä ei ole jäljellä juuri muuta kuin pohja ja ympäri huushollia leijailevat villalangan rippeet.
Matto näyttää toisin sanoen karmealta.

Olemme myös huomanneet, etteivät karvapallomme kynsi eteisen kudottuja villamattoja. Ilmeisesti ne ovat tarkoitukseen liian lötköjä. Etsimme siis käsinkudottua villamattoa, joka ei ole liian jämäkästi tehty.
Viime aikoina olen ihastunut enenevissä määrin Linie Designin Asko-mattoihin:
Näitähän vilahtelee blogissa jos toisessa ynnä sisustuslehdissä tämän tästä. Hinta on varsin edullinen ja ainakin tekstin perusteella matto täyttää kaikki kriteerimme. Nyt olisi enää valittavana väri. Valko-musta vai harmaa? Voinko saada molemmat?!?

2 kommenttia:

  1. Eksyin tänne sinunkin blogiin! :) Tiedätkös, olen itsekkin miettinyt tuota juuri samaista mattoa, ja juuri noiden väliltä. Hintakin olisi sopiva. Itselläni ei vaan ole minkäänlaista käsitystä taikka kokemusta villamatoista entuudestaan. Jotenkin villamatot tuntuvat todella karheilta jne. Harmaata mattoahan olen etsiskelemässä, mutta jotenkin juuri tuo harmaa, omasta mielestäni taittaa aika paljolti beigeen/ruskeaan. Vai oonko ihan värisokea? :D

    VastaaPoista
  2. Hei Satu! Pohdin tuota väriasiaa itsekin, kun en ole livenä nähnyt noita mattoja. Harmaa on tällä hetkellä suosikkini mutta mahdollinen beigeys vähän mietityttää :) Tosin Lännamöblerin sivuilla oli kuva beigestä ja siihen verrattuna tuo on kyllä ihan selkeän harmaa. Villamattoja tuntuu olevan aika paljon erilaisia, meillä on tällä hetkellä pari Annon versiota ja ovat ne hieman karheita, mutta näistä Askon matoista olen kuullut, että olisivat pehmeämpiä. Tykkään niistä karheistakin, villamatot tuntuvat kivan lämpimiltä jalkojen alla ja ovat yllättävän helppoja putsata!

    VastaaPoista