tiistai 15. lokakuuta 2013

Lamppu-unelmia

Kiikkutuolinurkka kaipaa kipeästi lisävalaistusta. Keinussa on mukava paikka lueskella ja tehdä käsitöitä, mutta valo ei oikein tahdo riittää. Finnish Design Shopissa näyttäisi olevan tarjoustakin valaisimista, joten kokosin lempparikollaasin sopivista pöytälampuista:
Iittalan Lantern on ehdottomasti kollaasin kaunein lamppu. Valkoinen väri olisi raikas nurkan harmaita verhoja vasten. Mutta: epäilen että kissat kaataisivat lampun muutamassa sekunnissa sen pöydälle asettamisen jälkeen.
Milk, jota valmistaa &Tradition, olisi erikoisella muotoilullaan takuuvarma katseenkiinnittäjä, mutta olen ymmärtänyt kolmen jalan ratkaisun olevan suhteellisen kiikkerä, joten tämänkin kaunottaren kohdalla saisi jatkuvasti pelätä kissojen leikkejä ja vimmakohtauksia.
Design House Stockholmin suunnittelemat Work- js Block-lamput toisivat hauskan kontrastin kiikkutuolille teollisuushenkisyydellään. Näitä kahta meidän karvapallotkaan eivät saisi niin helposti kaadettua tai pudotettua. Jompikumpi lampuista mitä luultavimmin klikkaillaan kotiin lukunurkan kirkastajaksi, mutta vielä ei olla saatu päätöstä aikaiseksi. Hmm.

Kuvat lainattu Finnish Design Shopin sivuilta.

4 kommenttia:

 1. Meillä on "hoidossa" tyttären Lantern-valaisin, iso valkoinen. Mulle tulee kamalat vieroitusoireet sinä hetkenä, kun sille taas löytyy paikka uudessa kodissa. En tahdo erota!
  Valkojohtoisen Blockin sain vuosia sitten niin ikään valaisimista tykkäävältä tyttäreltäni joululahjaksi ja se vaan on niin kiva.
  Myös toi Work-lamppu puhuttelee. Ostin halpisversion Clasulta ja se on terassilla ruokapöydän yläpuolella silloin kun sitä ei tarvita "oikeassa työssä" sisätiloissa:
  http://www.clasohlson.com/fi/Roikkalamppu-Brennenstuhl/36-2415

  VastaaPoista
 2. Ooh, kiitos vinkistä! Voisinkin käydä clasulla vilkaisemassa miltä tuo roikka näyttää livenä! Ja toi Lantern kutkuttelisi kyllä kovasti, kotona silmäilen koko ajan ympärilleni, mistä löytäisin kissaturvallisen paikan sille....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Clasun roikasta vielä sen verran, että siinähän ei ole katkaisinta :( Vaatisiko sähkömiehen vai saisikohan itse laittaa (luultavasti ei)? Ja noi metalliosat voisi halutessaan maalata jollain miranolilla mustiksi tai srpayata vaikka "kultaisiksi"...

   Saanko esittää toiveen? Voisitko ottaa pois kommenttien "sanavahvistuksen"? Se on ärsyttävä, anteeksi :( En usko, että saat häiriköitä, vaikkei se olisikaan päällä. Jos, niin:
   Mene "Asetukset", sieltä "Tekstit ja kommentit" -> "Näytä sanavahvistus" EI/KYLLÄ => EI.
   Paljon kiitoksia. Jos kuitenkin haluat pitää vahvistuksen päällä, ei se minua estä kommentoimasta :)   Poista
 3. Okei, kiitos lisätiedoista!

  Otin sanavahvistuksen pois päältä :)

  VastaaPoista